East-IT Community

De East-IT community is een initiatief van Besma Mcharek-Boussif:

“Ik ben een afgestudeerde natuurkundige, momenteel werkzaam als freelance back-end web-developer. Hiernaast ben ik mede oprichtster van de Amsterdamse PyLadies chapter, een groep van enthousiaste IT dames die zich inzetten voor de verspreiding van de python computer taal, onder vrouwen en meisjes. Ook delen we onderling python kennis, door regelmatig meetups te houden. Tevens ben ik een Rails Girls coach, een groep met hetzelfde doel voor het Ruby on Rails framework. “

Dit jaar is met hulp van het stadsdeel van Amsterdam Oost en de Meevaart Community Center deze Community opgericht. Het heeft als kerndoel het delen van IT-kennis in de Community. Onder de huidige activiteiten vallen:

  • Workshops Er worden regelmatig gratis cursussen georganiseerd samen met en door bewoners van Amsterdam Oost. Een recente workshop is de python basics workshop in een Linux Debian omgeving op de command line.
  • East-IT Lab Wekelijks zijn er op dinsdagochtend en vrijdagmiddag bijeenkomsten in de Meevaart Community center. In dit lab wordt volop geëxperimenteerd met hardware, Raspberry Pi, en software. Het doel is leuke weetjes uit te wisselen en klein schalige lokale open-source projecten te starten.
  • Programmeren voor kinderen met autisme Dit is een samenwerking met de schaakschool van de Indische Buurt, met als doel deze groep kinderen op een leuke manier programma’s leren maken in zowel python als scratch.

Dit initiatief zou niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van vrijwilligers, waaronder:

  • Lieke Boon
    “Ik ben recent afgestudeerd in de Geschiedenis en houd me momenteel alleen (nog) als hobby bezig met IT en programmeren. Ik ben begonnen met Python en heb hierdoor Besma leren kennen. Hiernaast ben ik tevens mede oprichtster van PyLadies Amsterdam en help ik Besma met coachen bij de workshops bij de Meevaart.  Ik vind het erg leuk om te doen en haal veel energie uit het werk dat ik doe! Tevens begin ik in februari met het coachen van Rails Girls. Naast IT houd ik mij voornamelijk bezig met social media voor bedrijven en het schrijven van blogs op factsandmedia.com
  • Bob Verstappen
  • Balou
Advertisements

1 thought on “East-IT Community

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s